Vanliga frågor

Här kommer vi att svara på de vanligaste frågorna som kommer in till Step In Dansstudio:

"Får jag prova en gång?"
Ja en klass får alla prova gratis. Anmälda elever kan dansa första veckan på terminen gratis Dansar man sedan andra veckan betalar man för 2 veckor. Dansar man tredje veckan ska man betala hela terminen på 13 veckor oavsett om man fullföljer hela kursen eller ej.


"Jag/mitt barn har glömt något på dansstudion, finns det kvar?"
Ja mest troligt ligger era kvarglömda kläder, väskor, vattenflaskor mm kvar i någon av kvarglömtlådorna. Dem finner du uppe utanför toaletten, samt i nedre entrén. Kvarglömda telefoner, laptops od ligger i lärarrummet.


"Får jag som förälder titta på lektionen"
Ja, i barndansgrupperna får ni det de första 1-3 veckorna på terminen om barnet behöver det. Sedan behöver läraren och gruppen arbetsro och då får föräldrarna vänta utanför. Är ni nyfikna och verkligen vill se en klass mitt i terminen tala om det för läraren innan så bjuds ni säkert in att sitta och titta. Sista gången på höstterminen är det alltid uppvisning i salen eller på Verkstadsscenen för alla grupper, då får ni se vad de jobbar på under lektionerna.


"Ska jag anmäla frånvaro när mitt barn/jag själv inte kan dansa?"
Ja gärna! Det blir en bättre lektion om läraren är förberedd på vilka elever som kommer till klass den dagen. Bäst är ett sms till 070-721 44 40.

"Jag eller mitt barn har missat lektioner. Kan jag dansa igen dem?"
Ja visst det går bra. Välj en kurs i samma ålder som du/eleven dansar. Behöver ni råd om vilken grupp som är lämplig kontakat kontoret så får du svar.

"Ska jag vidareanmälan mig om jag redan dansar på skolan?"
JA över sommarlovet ska alla tala om ifall de fortsätter eller ej.
NEJ över jullovet får alla automatiskt en kallelse till våren.

"Det kommer in nya barn i mitt barns grupp, blir det för lätt då?"
Ja givetvis kommer det nya barn in grupperna, och det är jätteroligt. Grupperna skulle dessutom annars bli för små. Vi har inte nivåuppdelning i unga år så varje år får man se som en fortsättning. De lätta stegövningar vi påbörjar med de yngsta eleverna utveckas år efter år. Vissa övningar är exakt samma flera terminer för det behövs, (och det efterfrågas ofta av barnen :) men vi byter vissa övningar, danser och byter musik varje termin också.
Dans bygger på upprepningar, det finns alltid något eleven kan utveckla i varje övning. Så föräldrar och barn ska känna sig trygga i att våra lektioner ger alla rätt utmaningar.

"Nivåuppdelar ni grupperna?"
Nivåuppdelningarna N1, N2, F1, F2 är bara en fingervisning hur länge majoriteten av gruppen har tränat. Som vi alla vet utvecklas elever olika fort och har olika förutsättningar, så någon absolut nivåuppdelning på Step in dansstudio finns inte. Vi har inte elevunderlag för att starta helt nya grupper särskilt ofta så nybörjare är välkomna till befintligta grupper.

"Jag vill dansa i en Satsagrupp. Hur gör jag då?"
I början av juni håller vi audition för dem som vill dansa i Specialen-eller Satsagrupp. Titta under fliken SATSA så ser du kriterierna för att komma in.

"Hitta till Step-in-dansstudio"
Step In Dansstudio finns i egna lokaler på Radiovägen 10 i Tyresö, Lindalens industri område.
Huset delas nu av M-yogastudio, Företagarna i Tyresö och Lash up.
Hitta på karta från hitta.se »»

publ:2013-09-11 uppdat: 2020-01-20