Lärare

Siri Lepp


©: Tina Axelsson

Grundare och ägare av Step in dansstudio. Siri undervisar i barndans, jazz/ showdans, balett och moderndans tis, ons, tors säsongen 2023/2024

Siri började dansa som 10 åring på Lasse Kühlers dansskola i Stockholm. Hon fortsatte sedan med kurser på Balettakademien och flera andra skolor i Stockholm under högstadie-och gymnasietiden.
Hon tog examen som yrkesutbildad modern dansare på Kungliga Svenska Balettskolan 1993. Åren 1994 - 1999 arbetade Siri heltid som dansare i danskompanierna MBT-Danseteater i Århus, Danmark, Alias danskompani i Genève, Schweiz samt vid Skånes Dansteater i Malmö. Åren 2000 - 2011 frilansade hon i Stockholm som dansare i moderna dansproduktioner samt i shower och TV-produktioner med några av Sveriges främsta artister. 2006-2007 samma år som dansstudion startades jobbade hon tidvis parallellt med kompaniet Norrdans i Härnösand.
Siri har tre barn och jobbar heltid med Step in Dansstudio sedan 2009.
Siri jobbar även 50% som produktions assistens vid Kungliga Operan.
Kontakta Siri här »»

Siri:s klasser på StepInDansstudio »

Cecile Blanckert


©: Tina Axelsson

undervisar i barndans, barnbalett, showdans, jazz och ZUMBA måndag, onsdag, fredag och lördag. Cecile har jobbat här sedan våren 2011.

Cecile kommer från Australien och är utbildad pedagog och dansare vid WA Academy of Performing Arts i Australien.

Cecile började dansa vid 3 års ålder och har haft en framgångsrik karriär som dansare med världen som arbetsfält. Hon har bl a uppträtt i Monte Carlo, London, Sydney, Paris, Las Vegas och Washington.

Cecile har tillbringat 6 år med Joe Labero som dansare och magiassistent där hon hade förmånen att turnera och uppträda på några av världens största scener. Hon har också uppträtt på Grammy galan, Rhapsody in Rock och olika evenemang.
Cecile är tvåbarnsmor och bor i Tyresö med sin familj, hon hoppas att hennes erfarenhet och kärlek till dansen kommer att förmedlas till barnen.

Cecile:s klasser på StepInDansstudio »

Sophie Blomquist


©: Tina Axelsson

streetdance och dansmix på fredagar

Sophie har undervisat på step in dansstudio sedan hösten 2010.

Sophie är utbildad vid Balettakademien, Kulturamas pedagoglinje, Danshögskolan och med vidareutbildning i London och New York. Hon har medverkat i olika modevisningar, evenemang, invigningar och föreställningar under åren. Sophie har arbetat som lärare och koreograf tillsammans med Matti Alenius bl. a på Stadsteatern och Operan. Hon har sedan 1998 undervisat i olika tekniker, allt från balett till streetdance på olika skolor i Stockholm förnärvarande på Danscenter/Fryshuset, Haninge dansstudio mfl.

Sophie:s klasser på StepInDansstudio »

Greta Eng


©: Gretaeng

barnbalett och barndans

Greta går en heltidsutbildning till att bli professionell musikalartist på SMU, Stockholms musikalutbildning. Hon en riktig "stepinare" då hon dansade här som elev i hela 14 år!
Greta erhöll Stepindansstudios stipendium för lovande ung dansare 2021.
Greta gick dansinriktning på gymnasiet vid Viktor Rydberg gymnasium Jarlaplan.

Greta:s klasser på StepInDansstudio »

Gunilla Hammar


©: Gunilla Hammar

balett för Satsagrupperna

Gunilla Hammar har en lång karriär som dansare bakom sig. Solistdansare i Cullbergbaletten 1987–2005, där hon dansade många ledande roller såsom huvudrollen i Giselle, Drottning Silvia i Törnrosa m.fl. Hon har arbetat med koreograferna Mats Ek, Birgit Cullberg, Jirí Kylián, William Forsyth, Ohad Naharin, Nacho Duato, Carolyn Carlson, Johan Inger, Christopher Bruce, Per Jonsson för att nämna några.
Efter sin pensionering från Cullbergbaletten vidareutbildade hon sig till danspedagog med inriktning klassisk balett, Pilatesinstruktör, samt har läst ämneslärarutbildning i dans, fysiologi, idrottspsykologi, och konstvetenskap.
Hon undervisar i klassisk balett, stabilitetsträning/pilates, repertoar samt danskomposition på yrkesdansarutbildningar såsom: SKH (Stockholms Konstnärliga Högskola), Balettakademiens yrkesutbildning, SMU (Stockholms Musikalutbildning), DansCenter, Kulturama m.fl. Hon är även gästpedagog och ger company- och proffklasser samt fristående workshops nationellt och internationellt.
Hon har även arbetat som repetitör och koreografiassistent åt Mats Ek på Kungliga Operan och Dramatiska Teatern.
Hon är en oerhört uppskattad danspedagog med unik kunskap om kroppen med dess möjligheter och begränsningar som hon väver in i en konstnärlig kontext.

Gunilla:s klasser på StepInDansstudio »

Philip Hansen


©: Philiphansen

modern dans

Utbildning: Stockholms Konstnärliga Högskola 2015 - 2020
Ämneslärarprogrammet med inriktning i Modern och Nutida dans, med fördjupning i koreografi.
Philip jobbar på Dansgymnasiet, Stockholm.

Philip har arbetat vid Dansen Lidingö och Stepz i Stockholm samt vid
Eric Ruuth Kulturhus 2008 - 2009 , Höganäs. Han är även återkommande vikarie i
modern och nutida dans på Södra Latins Gymnasium, BASE23 Balettakademien, i hiphop och modern/ nutida dans på Balettakademien i Stockholm.


Philip:s klasser på StepInDansstudio »

Elisabeth Christine Holth


©: Elisabeth Christine Holth

Balett för satsagrupperna

Elisabeth Christine Holth började hos oss höstterminen 2021.
Elisabeth har jobbat som professionell dansös i 14 år, i klassiska och moderna kompanier i Europa. Hon undervisar balett vid Base23 i Stockholm och ger workshops när hon är på turné med föreställningar. Elisabeth är utdannet från Konsthögskolan i Oslo med bachelor i klassisk balett, Conservatoire National Supérieur de Musique et Danse de Lyon Jeune Ballet och jobbat med Den Norske Nationalbaletten. I senare år fick hon möjligheten att dansa i moderna koreografier och jobbar fortfarande med internationella koreografer. I undervisningen är det viktigt för Elisabeth att se människan foran henne och öppna den klassiska strukturen för andra - vart hon har lärt mycket om sig själv, konstformen och musik.

Elisabeth Christine:s klasser på StepInDansstudio »

Elin Huusmann


©: Elinhuusmann

barndans och showdans på söndagar

Elin är praktiskt taget upppvuxen på Stepindansstudio. Hon har varit danselev här sedan hon var 8 år gammal, idag har hon hunnit fylla 21 år och började hösten 2020 undervisa våra yngre dansbarn. Läsåret 2021/2022 studerade Elin dans på heltid på Balettakademien förberedande yrkesprogram i Stockholm. Läsåret 2022/ 2023 dansar hon heltid på DIAMBRA dance education.

Elin:s klasser på StepInDansstudio »

Marie Hägglund


©: Marie Hägglund

Marie håller yogaklasser i yogasalen på torsdagar med start 2 september 2021.

Anmälan till Maries klasser sker direkt till Marie via livsnjutaren.net/om_mig/

Marie:s klasser på StepInDansstudio »

Nicole Kilian


©: Tina Axelsson

föräldraledig ht-2023

Nicole började jobba här våren 2018.
Nicole är utbildad vid Svenska balettskolans grundskola i Göteborg och sedan Stockholms estetiska gymnasium. Sin yrkesutbildning fick hon vid Balettakademiens dansarutbildning i Stockholm 2011- 2014.
Hon har jobbat med artister som Lena Philipsson, Jonas Gardell, medverkat som dansare flertalet TV-produktioner. Nicole driver tillsammans med en kollega en egen dansskola på Lidingö som heter Dansen.

Nicole :s klasser på StepInDansstudio »

Robin Leo

Breaking

Robin “lil Rob” Leo tillhör eliten inom svensk breaking och har representerat Sverige på både EM och VM. Han bor i Uppsala och tränar med Grounded Crew.

Robin:s klasser på StepInDansstudio »

Emma Lundholm


©: Tina Axelsson

undervisar i barndans och jazz/showdans på måndagar

Emma började undervisa hos oss 2016.
Emma har studerar fem år på SKH, Stockholms konstnärliga högskola, till ämneslärare i jazzdans Emma var under 8 år elev på Stepin och tillhörde då toppen av Satsagrupperna.
2016 tilldelades Emma Step in dansstudios stipendie för unga lovande dansare.
utöver stepin undervisar hon vid BASE23 i stan samt jobbar på ABBA museet.

Emma :s klasser på StepInDansstudio »

Sophie Nanne


©: Tina Axelsson

undervisar i musikal och showdans på torsdagar och fredagar

Sophie började på Step in dansstudio hösten 2011.
Sophie är utbildad på balettakademiens yrkesprogram, inriktning musikal. Sophie har tidigare jobbat med danselever vid Balettakademien Stockholm men är nu mest vid Sundbybergs dansstudio samt här i Tyresö.
Sophie jobbar återkommande med reklamfilmer och teaterprojekt.

Sophie:s klasser på StepInDansstudio »

Patrik Rydmark

Streetdance på måndagar

Patrik började jobba hos oss januari 2023.

Patrik är 28 år gammal och började sin dansutbildning som 7-åring vid på Lasse Kuhlers dansskola och senare vid Base23 i Stockholm. Som tonåring var han regelbundet med vid galor, TV- uppträdanden, Musikaler som Singing in The Rain Oskars Teatern samt produktioner på Göta Lejon och Maximteatern.

Efter studenten började han jobba på Kanarieöarna som omfattande aktivitetsledare på dagen och med olika dansföreställningar på kvällarna.

Under tiden på kanarieöarna så fördjupade sig Patrik i fler stilar och substilar som Salsa/Bachata/Flowing/Ido portal m,m

I Stockholm har Patrik assisterat och undervisat på Marikas Danskola för Stage Linjen 10-13 och 13-16 samt haft workshops På Danscenter Fryshuset och på ungdomsgårdar.

Patrik :s klasser på StepInDansstudio »

Omar Velasquez Rojas


©: Omar

Streetdance/ hiphop på torsdagar

Omar började hos oss höstterminen 2020.


Omar började dansa i unga år på DansCenter i Stockholm där han tränade både street, jazz och klassisk balett. På gymnasiet gick han danslinjen på Fryshusets gymnasium och därefter vidareutbildning i dans på Åsa Folkhögskola. Åsa är världens enda internationella dansfolkhögskola som bara har inriktning mot street. Första året gick han inriktning ”5 styles” och andra året ”Style-hiphop”.
Förutom att undervisa så är Omars passion också att tävlingsdansa, battla, vilket tar honom runt om i världen. Då går han under artistnamnet ”INDIGO”.

Omar:s klasser på StepInDansstudio »

Lisa Vintfjärd


©: Lisa Vintfjärd

jazzdans med start vt-2022

Lisa gick estetiska programmet inriktning dans, 3 år, Sundstagymnasiet, Karlstad
och därefter Dansutbildning 1 år, modern och nutida, Kävesta Folkhögskola, Örebrovid. Vidare 4 års studier vid Stockholms konstnärliga högskola, Ämneslärare i Jazzdans och koreografi.

Lisa :s klasser på StepInDansstudio »

Alice de Lira


©: Alice de Lira

Streetdance med start ht-2022

 

Alice:s klasser på StepInDansstudio »

Karin Ålemark


©: Tina Axelsson

undervisar i showdans och jazzdans.

Karin har jobbat på stepin sedan våren 2009

Karin är utbildad vid Balett Akademiens förberedande yrkesutbildning och vid Danshögskolans pedagogutbildning, samt vidare utbildad i New York på Dance Space Center.

Största delen av Karins karriär har hon haft i Paris, Frankrike, på den världsberömda och historiska cabarén Moulin Rouge, där hon jobbade i 3 år. Några gånger per år bär det av på turné runt om i världen, med just Moulin Rouge. Det har blivit en hel del stora galor och TV framträdanden, bl.a. i Japan, Grekland, Österrike, Spanien, och även medverkat i den årliga Carnevalen i Brasilien.
Karin har medverkat vid ett antal dansmodeshower i Sverige, England och Frankrike, både som dansare och koreograf.

Karin jobbar heltid som danspedagog vid Viktor Rydbergs Gymnasium vid Jarlaplan på deras estetiska program, inriktning dans utöver grupperna hon har hos oss.

Karin:s klasser på StepInDansstudio »