Lärare

Siri Lepp


©: Tina Axelsson

Grundare och ägare av Step in dansstudio. Siri undervisar i barndans, jazz/ showdans, balett och moderndans mån - tors och söndag.

Siri började dansa som 10 åring på Lasse Kühlers dansskola i Stockholm. Hon fortsatte sedan med kurser på Balettakademien och flera andra skolor i Stockholm under högstadie-och gymnasietiden.
Hon tog examen som yrkesutbildad modern dansare på Kungliga Svenska Balettskolan 1993. Åren 1994 - 1999 arbetade Siri heltid som dansare i danskompanierna MBT-Danseteater i Århus, Danmnark, Alias danskompani i Genève, Schweiz samt vid Skånes Dansteater i Malmö. Åren 2000 - 2011 frilansade hon i Stockholm som dansare i moderna dansproduktioner samt i shower och TV-produktioner med några av Sveriges främsta artister. 2006-2007 samma år som dansstudion startades jobbade hon tidvis parallellt med kompaniet Norrdans i Härnösand.
Siri har tre barn och jobbar heltid med Step in Dansstudio sedan 2009.
Kontakta Siri här »»

Siri:s klasser på StepInDansstudio »

Rebecca Andreasson


©: Tina Axelsson

Streetdance/hiphop på söndagar

Rebecka började hos oss hösten 2017.

mer info kommer...

Rebecca:s klasser på StepInDansstudio »

Cecile Blanckert


©: Tina Axelsson

undervisar i barndans, barnbalett, showdans, jazz och ZUMBA måndag, onsdag, fredag och lördag. Cecile har jobbat här sedan våren 2011.

Cecile kommer från Australien och är utbildad pedagog och dansare vid WA Academy of Performing Arts i Australien.

Cecile började dansa vid 3 års ålder och har haft en framgångsrik karriär som dansare med världen som arbetsfält. Hon har bl a uppträtt i Monte Carlo, London, Sydney, Paris, Las Vegas och Washington.

Cecile har tillbringat 6 år med Joe Labero som dansare och magiassistent där hon hade förmånen att turnera och uppträda på några av världens största scener. Hon har också uppträtt på Grammy galan, Rhapsody in Rock och olika evenemang.
Cecile är tvåbarnsmor och bor i Tyresö med sin familj, hon hoppas att hennes erfarenhet och kärlek till dansen kommer att förmedlas till barnen.

Cecile:s klasser på StepInDansstudio »

Sophie Blomquist


©: Tina Axelsson

streetdance och dansmix på fredagar

Sophie har undervisat på step in dansstudio sedan hösten 2010.

Sophie är utbildad vid Balettakademien, Kulturamas pedagoglinje, Danshögskolan och med vidareutbildning i London och New York. Hon har medverkat i olika modevisningar, evenemang, invigningar och föreställningar under åren. Sophie har arbetat som lärare och koreograf tillsammans med Matti Alenius bl. a på Stadsteatern och Operan. Hon har sedan 1998 undervisat i olika tekniker, allt från balett till streetdance på olika skolor i Stockholm förnärvarande på Danscenter/Fryshuset, Haninge dansstudio mfl.

Sophie:s klasser på StepInDansstudio »

Benjamin Brandt

Contemporary jazz på onsdagar föräldraledig vt-2022

Benjamin är utbildad vid Danscenters yrkesförberedande danslinje, Balettakademiens yrkesdansarutbildning i Stockholm samt på the EDGE i LA.
Benjamin är en flitigt anlitad danslärare på måndag stpra dansskolor i Stockholm. Han har även en tjänst som jazzdansklärare vid STEG, Stockholms Estetiska Gymnasium.

Benjamin:s klasser på StepInDansstudio »

Elisabeth Holth

Balett på onsdagar

Elisabeth Christine Holth började hos oss höstterminen 2021.
Elisabeth har jobbat som professionell dansös i 14 år, i klassiska och moderna kompanier i Europa. Hon undervisar balett vid Base23 i Stockholm och ger workshops när hon är på turné med föreställningar. Elisabeth är utdannet från Konsthögskolan i Oslo med bachelor i klassisk balett, Conservatoire National Supérieur de Musique et Danse de Lyon Jeune Ballet och jobbat med Den Norske Nationalbaletten. I senare år fick hon möjligheten att dansa i moderna koreografier och jobbar fortfarande med internationella koreografer. I undervisningen är det viktigt för Elisabeth att se människan foran henne och öppna den klassiska strukturen för andra - vart hon har lärt mycket om sig själv, konstformen och musik.

Elisabeth:s klasser på StepInDansstudio »

Elin Huusmann

barndans och streetfusion på söndagar

Elin är praktiskt taget upppvuxen på Stepindansstudio. Hon har varit danselev här sedan hon var 8 år gammal, idag har hon hunnit fylla 21 år och började hösten 2020 undervisa våra yngre dansbarn. Läsåret 2021/2022 studerar Elin dans på heltid på Balettakademien förberedande yrkesprogram i Stockholm.

Elin:s klasser på StepInDansstudio »

Marie Hägglund


©: Marie Hägglund

Marie håller yogaklasser i yogasalen på torsdagar med start 2 september 2021.

Anmälan till Maries klasser sker direkt till Marie via livsnjutaren.net/om_mig/

Marie:s klasser på StepInDansstudio »

Smilla Larsson Lind

streetdance

Smilla börjar undervisa hos oss våren 2022. Hon har erfarenhet av undervisning från egna dansgrupper på Fryshuset i Stockholm, samt hon har varit ledare vid våra sommarskolor.

Smilla studerar heltid till yrkesdansare på Balettakademien i Stockholm. Hon var elev på Stepindansstudio under tio års tid och fick 2017 vårt stipendie för lovande ung dansare. Smilla fortsatte sedan sina dansstudier vid balettakademien och House of Shapes efter att hon lämnade stepin, men är nu alltså tillbaka som ledare och det är fantastiskt!

Smilla :s klasser på StepInDansstudio »

Emanuel Lindblad

Undervisar i breakdance med start hösten 2021.

Emanuel började med breaking när han var tio år och det som började som en hobby blev ett allt starkare intresse. Emanuels stil består mycket utav flow och powermoves och att försöka mixa det. Emanuel är aktiv inom battle scenen och har tävlat på event i Sverige och internationellt några exempel är Outbreak Europe i Slovakien, SM och Streetstar i Sverige. Han har också undervisat på olika dansskolor i Stockholm och gjort några reklamjobb.

Under året 2020-2021 var Emanuel del av satsningen Dansprogrammet där han tog del i workshops i olika dansgenrer samt ett samarbete med koreografen Marit Shirin Carolasdotter i mindre produktion på Riksteatern som blev föreställningen "Come rain or shine we will dance!"

Emanuel:s klasser på StepInDansstudio »

Emma Lundholm


©: Tina Axelsson

inga fasta klasser 2022

Emma började undervisa hos oss 2016.
Emma studerar fjärde året till ämneslärare i jazzdans på SKH, Stockholms konstnärliga högskola.
Emma var under 8 år elev på Stepin och tillhörde då toppen av Satsagrupperna.
2016 tilldelades Emma Step in dansstudios stipendie för unga lovande dansare.

Emma :s klasser på StepInDansstudio »

Karin Lundqvist


©: Tina Axelsson

Karin har jobbat hos oss sedan hösten 2015. Karin är utbildad på Balettakademiens 3-åriga yrkesutbildning för dansare i Stockholm. Hon dansar, koreograferar och producerar allt från scenshower, TV, musikvideos, dansfilmer, TV-format som Idol, Eldsjälar, Idrottsgalan, Kristallen, Petra Mede Show, Melodifestivalen, Humorgalan, Kändishoppet samt för dans- och filmfestivaler. Hon har också arbetat med artister som Liza Minelli, Carola Häggkvist, Marie Serneholt, Linnea Henriksson, Samantha Fox, Sebastian Karlsson, Kayo, Sahlene, Madcon m.fl.
Sitter även som ordförande i Revolutionary Art and Stage Performance, RASP och har tilldelats stipendium från Anders Sandrews stiftelse samt Stockholms stad.

Karin :s klasser på StepInDansstudio »

Sophie Nanne


©: Tina Axelsson

undervisar i musikal och showdans på torsdagar och fredagar

Sophie började på Step in dansstudio hösten 2011.
Sophie är utbildad på balettakademiens yrkesprogram, inriktning musikal. Sophie har tidigare jobbat med danselever vid Balettakademien Stockholm men är nu mest vid Sundbybergs dansstudio samt här i Tyresö.
Sophie jobbar återkommande med reklamfilmer och teaterprojekt.

Sophie:s klasser på StepInDansstudio »

Therese Nelson


©: Tina Axelsson

Therese har jobbat här sedan hösten 2010. Inga fasta klasser vt-2022

Therese Nelson är utbildad pedagog och dansare vid Danshögskolan.

Hon har medverkat som dansare i ett 20-tal tv-program och tre säsonger av "Sikta mot stjärnorna" samt Melodifestivaler, tv-galor, musikvideos och reklamfilmer. Therese var även en av koreograferna till tv-programmet "små stjärnorna".
Therese har medverkat i musikalerna "Showstoppers" och "Grease" på Göta Lejon i Stockholm.

Therese har medverkat i tolv "Rhapsody in Rock" produktioner som dansare och koreografassistent. Hon har även medverkat som dansare i showen "Lena och Orup" på China teatern, musikalen "Singing in the rain" på Oskars teatern samt som regi och koreograf assistent i musikalen "Footloose" och "Sune".

Therese arbetar som biträdande rektor vid Solna Kulturskola, hon arbetade som biträdande rektor vid dansskolan BASE23 i tio vår innan dess. Therese tar vid sidan om sitt fasta jobb regelbundet showuppdrag som dansare.

Therese:s klasser på StepInDansstudio »

Nefeli Oikonomou


©: Tina Axelsson

Undervisar i barndans, barnbalett och modern dans på lördagar

Nefeli började arbeta hos oss hösten 2014.

Nefeli är från Grekland. Hon har en Bachelor i Dans (och danspedagogik), en Master i Design och en Master i Koreografi (Doch- Dans och Cirkushögskolan i Stockholm).
Hon har ett speciellt diplom att träna barn i Vaganova systemet, men har även utbildning och erfarenhet av RAD ballet system.
Nefeli började dansa som 6-åring och har intensivt tränat balett, modern och samtida dans i nu mer än 27 år. Från 2006 till nu har hon jobbat vid ett flertal dansskolor. Hon har haft danselever i åldrarna 4-50, undervisat på professionell utbildning och gett klass på professionell nivå. Hon har själv dansat i många föreställningar och fått konstnärliga bidrag att skapa egna föreställningar på olika teatrar som Weld, Michalis Cacoyiannis Foundation, Stenkrossen och MDT i Stockholm.

Nefeli :s klasser på StepInDansstudio »

Nicole Rydell


©: Tina Axelsson

föräldraledig vt-2022

Nicole började jobba här våren 2018.
Nicole är utbildad vid Svenska balettskolans grundskola i Göteborg och sedan Stockholms estetiska gymnasium. Sin yrkesutbildning fick hon vid Balettakademiens dansarutbildning i Stockholm 2011- 2014.
Hon har jobbat med artister som Lena Philipsson, Jonas Gardell, medverkat som dansare flertalet TV-produktioner. Nicole driver tillsammans med en kollega en egen dansskola på Lidingö som heter Dansen.

Nicole :s klasser på StepInDansstudio »

Malin Stenholm


©: Tina Axelsson

Ger jazzdans för vuxna och theatrical jazz för Satsagrupperna

Malin jobbade på step in dansstudio 2008 - 2012, och kom åter HT 2016

Malin är utbildad på Balettakademien i stockholm och har sedan 1994 arbetat som dansare, danspedagog och koreograf. Som dansare har man sett henne i musikaler och operetter som t.ex. My Fair Lady och Glada Änkan, i den egna dangruppen Kompani Q som turnerade genom Sverige med föreställningar och dansverkstäder och i olika musikteaterprojekt. Hon har undervisat på Kulturamas eftergymnasiala musikalutbildning och danslinjen, kulturskolan och nu undervisar hon främst på estetiska programmet – musikal på Tibble gymnasium. Malin har dessutom koreograferat ett 20-tal musikaler som Grease, Sound of music, Trollkarlen från Oz och Fame för att nämna några. Både som pedagog och koreograf är hon noga med detaljer och tekniken och vill alltid sträva efter känslan och det personliga uttrycket, det gör att man kan beröra och nå fram med sin dans.

Malin:s klasser på StepInDansstudio »

Jörgen Stövind


©: Jörgen Stövind

Balett på måndagar

Jörgen startade här ht-2020.

Jörgen började dansa klassisk balett som 12 åring på Den Norska Operas Balettskola, han flyttade till Stockholm för att gå yrkesutbildningen i klassisk balett på Svenska Balettskolan i Stockholm 1996.

Efter gymnasiet, 1999, fick Jörgen jobb i Kungliga Baletten och jobbade där till 2017. Han har dansat koreografier av George Balanchine, William Forsythe, Twyla Tharp, Kenneth Kvarnström, Birgit Cullberg, Jiri Kylian, Mats Ek, Per Jonsson för att nämna några. Jörgen har dansat på mångtals scener runt om i världen allt från Arboga till Tokyo, Los Angeles och anrika Palais Garnier i Paris (Pariseroperan).
Just nu går Jörgen på kandidatprogrammet i danspedagogik, 2019–2022, på Stockholms Konstnärliga Högskola (Danshögskolan).
Jörgen är gift samt tvillingpappa. Hösten 2020 blir Jörgens första termin hos oss.

Jörgen :s klasser på StepInDansstudio »

Daniela Valero


Undervisar i balett med start hösten 2018

Daniela Pontvik Valero är utbildad i klassisk balett och historisk dans vid Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm samt vid Mexikos Nationella Högskola för Klassisk Balett och Modern Dans. Hon frilansar både i Europa och i Latinamerika och har en lång yrkeserfarenhet som danspedagog, bland annat på Base 23 och Musikskolan Lilla Akademien. Daniela är medlem i Ensemble Villancico och DanZa Novantika. Som koreograf har hon skapat dansdramat ”Saraband för en Morgondag” som fusionerar barockdans med modern dito.
Daniela har även läst Kommunikationsvetenskap vid Mexikos Nationella Autonoma Universitet (UNAM) i Mexico City.
”Min vision är att eleverna ska berikas med en estetisk upplevelse genom att medvetet lära känna och träna sina kroppar – i samklang med musiken och den egna kreativiteten”.

Daniela:s klasser på StepInDansstudio »

Omar Velasquez Rojas


©: Omar

Streetdance/ hiphop på torsdagar

Omar började hos oss höstterminen 2020.


Omar började dansa i unga år på DansCenter i Stockholm där han tränade både street, jazz och klassisk balett. På gymnasiet gick han danslinjen på Fryshusets gymnasium och därefter vidareutbildning i dans på Åsa Folkhögskola. Åsa är världens enda internationella dansfolkhögskola som bara har inriktning mot street. Första året gick han inriktning ”5 styles” och andra året ”Style-hiphop”.
Förutom att undervisa så är Omars passion också att tävlingsdansa, battla, vilket tar honom runt om i världen. Då går han under artistnamnet ”INDIGO”.

Omar:s klasser på StepInDansstudio »

Lisa Vintfjärd

jazzdans med start vt-2022

mer info kommer ...

Lisa :s klasser på StepInDansstudio »

Christina Wester


©: Tina Axelsson

undervisar i showdans på tisdagar

Christina har varit med oss sedan hösten 2011

Christina började dansa som 4 åring, och har fortsatt sedan dess. Hon är utbildad vid Balettakademiens 3-åriga yrkesdansarlinje i Stockholm, och har sedan examen 1995 jobbat som dansare, sångerska, musikalartist, koreograf och pedagog.
Hon har dansat i Joe Laberos shower i Monte Carlo, Göteborg och Stockholm, ”Cirkusrevyn” i Köpenhamn samt i Jonas Gardells föreställning ”Livet” på Vasateatern.
Medverkat som musikalartist i ”Hur man lyckas i Business” och ”Schlageryra i folkparken” på Intiman, liten biroll i ”Rabalder i Ramlösa” och ”Lorden från gränden” på Fredriksdalsteatern.
Artist och showkoordinator på Wallmans salonger i Stockholm, samt koreograf för en hel show på Wallmans Malmö och Wallmans på turné.
Christina har även medverkat som dansare i många tv- produktioner. ”Sikta mot stjärnorna”, ”FameFactory”, ”Melodifestivalen” och tv-galor.Har även jobbat många år som koreograf till olika uppsättningar och shower.

Idag arbetar Christina med att driva en yrkesutbildning för musikalartister, SMU på Base23, samt undervisar på Stepin, Base23 och Danscompagniet.

Christina :s klasser på StepInDansstudio »

Lizette Westlund


©: Lizette Westlund

Streetdance på onsdagar

Har arbetat som danslärare hos oss sedan 2019.

Lizette började dansa här på Step in Dansstudio redan 2004. Sedan var hon elev på skolan i hela 12 år!! Underbart att hon är tillbaka, som lärare. Lizette gick dansinriktning på gymnasiet och vidareutbildade dig sedan på Danscenter/Fryshusets 2-åriga yrkesprogram.

Lizette:s klasser på StepInDansstudio »

Erika Åkesson Bengtsson


©: Erika Åkesson Bengtsson

streetdance och contemporary jazz

Erika började hos oss hösten 2021.
Erika har fått sin dansutbildning från Karlstad Folkuniversitets gymnasium Estetiska programmet inriktning Dans samt därefter Danscenter fryshusets tvååriga utbildning samt house of shapes DU utbildning i Stockholm.
Som ung tävlade Erika både som gymnast och som tävlingsdansare.

Erika:s klasser på StepInDansstudio »

Karin Ålemark


©: Tina Axelsson

undervisar i showdans och jazzdans.

Karin har jobbat på stepin sedan våren 2009

Karin är utbildad vid Balett Akademiens förberedande yrkesutbildning och vid Danshögskolans pedagogutbildning, samt vidare utbildad i New York på Dance Space Center.

Största delen av Karins karriär har hon haft i Paris, Frankrike, på den världsberömda och historiska cabarén Moulin Rouge, där hon jobbade i 3 år. Några gånger per år bär det av på turné runt om i världen, med just Moulin Rouge. Det har blivit en hel del stora galor och TV framträdanden, bl.a. i Japan, Grekland, Österrike, Spanien, och även medverkat i den årliga Carnevalen i Brasilien.
Karin har medverkat vid ett antal dansmodeshower i Sverige, England och Frankrike, både som dansare och koreograf.

Karin jobbar heltid som danspedagog vid Viktor Rydbergs Gymnasium vid Jarlaplan på deras estetiska program, inriktning dans utöver grupperna hon har hos oss.

Karin:s klasser på StepInDansstudio »