Lärare

Siri Lepp


©: Tina Axelsson

Grundare och ägare av Step in dansstudio. Siri undervisar i barndans, jazz/ showdans, balett och moderndans mån - tors och söndag.

Siri började dansa som 10 åring på Lasse Kühlers dansskola i Stockholm. Hon fortsatte sedan med kurser på Balettakademien och flera andra skolor i Stockholm under högstadie-och gymnasietiden.
Hon tog examen som yrkesutbildad modern dansare på Kungliga Svenska Balettskolan 1993. Åren 1994 - 1999 arbetade Siri heltid som dansare i danskompanierna MBT-Danseteater i Århus, Danmnark, Alias danskompani i Genève, Schweiz samt vid Skånes Dansteater i Malmö. Åren 2000 - 2011 frilansade hon i Stockholm som dansare i moderna dansproduktioner samt i shower och TV-produktioner med några av Sveriges främsta artister. 2006-2007 samma år som dansstudion startades jobbade hon tidvis parallellt med kompaniet Norrdans i Härnösand.
Siri har tre barn och jobbar heltid med Step in Dansstudio sedan 2009.
Kontakta Siri här »»

Siri:s klasser på StepInDansstudio »

Rebecca Andreasson


©: Tina Axelsson

Streetdance/hiphop på måndagar fredagar

Rebecka började hos oss hösten 2017.

mer info kommer...

Rebecca:s klasser på StepInDansstudio »

Cecile Blanckert


©: Tina Axelsson

undervisar i barndans, barnbalett, showdans, jazz och ZUMBA måndag, onsdag, fredag och lördag. Cecile har jobbat här sedan våren 2011.

Cecile kommer från Australien och är utbildad pedagog och dansare vid WA Academy of Performing Arts i Australien.

Cecile började dansa vid 3 års ålder och har haft en framgångsrik karriär som dansare med världen som arbetsfält. Hon har bl a uppträtt i Monte Carlo, London, Sydney, Paris, Las Vegas och Washington.

Cecile har tillbringat 6 år med Joe Labero som dansare och magiassistent där hon hade förmånen att turnera och uppträda på några av världens största scener. Hon har också uppträtt på Grammy galan, Rhapsody in Rock och olika evenemang.
Cecile är tvåbarnsmor och bor i Tyresö med sin familj, hon hoppas att hennes erfarenhet och kärlek till dansen kommer att förmedlas till barnen.

Cecile:s klasser på StepInDansstudio »

Sophie Blomquist


©: Tina Axelsson

Modern jazz med Satsa på söndagar

Sophie har undervisat på step in dansstudio sedan hösten 2010.

Sophie är utbildad vid Balettakademien, Kulturamas pedagoglinje, Danshögskolan och med vidareutbildning i London och New York. Hon har medverkat i olika modevisningar, evenemang, invigningar och föreställningar under åren. Sophie har arbetat som lärare och koreograf tillsammans med Matti Alenius bl. a på Stadsteatern och Operan. Hon har sedan 1998 undervisat i olika tekniker, allt från balett till streetdance på olika skolor i Stockholm förnärvarande på Danscenter/Fryshuset, Haninge dansstudio mfl.

Sophie:s klasser på StepInDansstudio »

Liz Comport


©: Tina Axelsson

Balett på måndagar och onsdagar

Liz har jobbat på step in dansstudio sedan hösten 2010 - 2014

säsongen 2014/2015 - 2017 jobbade Liz vid Svenska Balettskolan i Piteå men är nu tillbaka hos oss
Liz kom till Sverige och baletten på Malmö Stadsteater, som 18 åring efter sin 9 åriga yrkesutbildning på The Royal Ballet School i London. Malmöbaletten behövde en extra fé till Törnrosa.

Hon hade nyss avslutat en kortidskontrkt med Northern Ballet Theatre i England. De behövde en extra “Sylph” till baletten Les Sylfides.

Några år senare behövde Kungliga Baletten en extra svan till Svansjön, och kort därefter blev hon fast anställd. Liz tog sina första dansteg när hon var tre år. Resten är historia...

Det var en lång karriär som balettdansös och hon medverkade i stort sett alla baletter på Operan och gästaspel och turnée som sträckte sig från Drottningholms Slottsteater till Tokyo i Japan... och ett antal musikaler!
2007 åkt hon tillbaka till England och utbildade sig till registrerade pedagog på The Royal Academy of Dance i London, och erhöll The Professional Dancers Teaching Diploma. (RTS:PDTD)


Liz:s klasser på StepInDansstudio »

Mumtaz Duran

Breakdance

Mumtaz börjar hos oss januari 2019.
Mumtaz är från Turkiet men bor i Stockholm sedan 3 år tillbaka. 1999 började han med breaking och när han flyttade till Sverige hittade han sin plats snabbt inom dancescenen här. Han undervisar även på Fryshuset Danscenter och på BASE23. 2018 vann han SM i kategorin crew med Stockholm City Rockerz
Mumtaz styrka ligger inom power style, power move, tricks och kombos.

Mumtaz:s klasser på StepInDansstudio »

Emma Lundholm


©: Tina Axelsson

Undervisar i showdans och barndans på lördagar.

Emma började undervisa hos oss 2016.
Emma studerar andra året till ämneslärare i jazzdans på DOCH, Dans och cirkushögskolan i Stockholm.
Emma var under 8 år elev på Stepin och tillhörde då toppen av Satsagrupperna.
2016 tilldelades Emma Step in dansstudios stipendie för unga lovande dansare.

Emma :s klasser på StepInDansstudio »

Karin Lundqvist


©: Tina Axelsson

jazzdans, jazzfunk och streetdans/hiphop på tisdagar

Karin har jobbat hos oss sedan hösten 2015. Karin är utbildad på Balettakademiens 3-åriga yrkesutbildning för dansare i Stockholm. Hon dansar, koreograferar och producerar allt från scenshower, TV, musikvideos, dansfilmer, TV-format som Idol, Eldsjälar, Idrottsgalan, Kristallen, Petra Mede Show, Melodifestivalen, Humorgalan, Kändishoppet samt för dans- och filmfestivaler. Hon har också arbetat med artister som Liza Minelli, Carola Häggkvist, Marie Serneholt, Linnea Henriksson, Samantha Fox, Sebastian Karlsson, Kayo, Sahlene, Madcon m.fl.
Sitter även som ordförande i Revolutionary Art and Stage Performance, RASP och har tilldelats stipendium från Anders Sandrews stiftelse samt Stockholms stad.

Karin :s klasser på StepInDansstudio »

Sophie Nanne


©: Tina Axelsson

undervisar i musikal och streetjazz på fredagar

Sophie började på Step in dansstudio hösten 2011.
Sophie är utbildad på balettakademiens yrkesprogram, inriktning musikal. Sophie har tidigare jobbat med danselever vid Balettakademien Stockholm men är nu mest vid Sundbybergs dansstudio samt här i Tyresö.
Sophie jobbar återkommande med reklamfilmer och teaterprojekt.

Sophie:s klasser på StepInDansstudio »

Therese Nelson


©: Tina Axelsson

undervisar i jazzdans på torsdagar för Stora Satsagruppen. Therese har jobbat här sedan hösten 2010

Therese Nelson är utbildad pedagog och dansare vid Danshögskolan.

Hon har medverkat som dansare i ett 20-tal tv-program och tre säsonger av "Sikta mot stjärnorna" samt Melodifestivaler, tv-galor, musikvideos och reklamfilmer. Therese var även en av koreograferna till tv-programmet "små stjärnorna".
Therese har medverkat i musikalerna "Showstoppers" och "Grease" på Göta Lejon i Stockholm.

Therese har medverkat i tolv "Rhapsody in Rock" produktioner som dansare och koreografassistent. Hon har även medverkat som dansare i showen "Lena och Orup" på China teatern, musikalen "Singing in the rain" på Oskars teatern samt som regi och koreograf assistent i musikalen "Footloose" och "Sune".

idag arbetar Therese som biträdande rektor vid dansskolan BASE23 och tar vid sidan om detta regelbundet showuppdrag som dansare.

Therese:s klasser på StepInDansstudio »

Amelis Nicoletti


©: Tina Axelsson

Dancehall på söndagar sedan hösten 2017

Amelis är kunnig inom många olika streetstilar som hiphop, locking, popping
och waacking, men det är dancehall och afrobeat som är hennes specialite.
Hon har avslutad 1-årig dansutbildning från Diambras Dansutbildning maj 2017.

Amelis är sedan 2015 officiell medlem i Sara Galans Galang Crew. Hon har dansat i musikvideos för bland annat Kaliffa och Teddy Bears Stockholm samt reklamfilmer.

Amelis:s klasser på StepInDansstudio »

Nefeli Oikonomou


©: Tina Axelsson

Undervisar i barndans, barnbalett och modern dans på torsdagar och lördagar

Nefeli började arbeta hos oss hösten 2014.

Nefeli är från Grekland. Hon har en Bachelor i Dans (och danspedagogik), en Master i Design och en Master i Koreografi (Doch- Dans och Cirkushögskolan i Stockholm).
Hon har ett speciellt diplom att träna barn i Vaganova systemet, men har även utbildning och erfarenhet av RAD ballet system.

Nefili började dansa som 6-åring och har intensivt tränat balett, modernt och samtida dans i nu mer än 20 år. Under åren 2006-2014 har hon jobbat vid ett flertal dansskolor. Hon har haft danselever i åldrarna 4-25 och även gett klass på professionellt nivå.

Hon har själv dansat i många föreställningar i Europa på olika teatrar som Akropol i Grekland och WELD och MDT i Stockholm. Några koreografer som Nefili har jobbat med är Kallina Bogoeva, Jefta van Dinther och Jennifer Lacey.

Nefeli :s klasser på StepInDansstudio »

Nicole Rydell


©: Tina Axelsson

Streetdans och showdans på torsdagar

Nicole började jobba här våren 2018.
Nicole är utbildad vid Svenska balettskolans grundskola i Göteborg och sedan Stockholms estetiska gymnasium. Sin yrkesutbildning fick hon vid Balettakademiens dansarutbildning i Stockholm 2011- 2014.
Hon har jobbat med artister som Lena Philipsson, Jonas Gardell, medverkat som dansare flertalet TV-produktioner. Nicole driver tillsammans med en kollega en egen dansskola på Lidingö som heter Dansen.

Nicole :s klasser på StepInDansstudio »

Malin Stenholm


©: Tina Axelsson

Ger jazzdans för vuxna

Malin jobbade på step in dansstudio 2008 - 2012, och kommer åter HT 2016

Malin är utbildad på Balettakademien i stockholm och har sedan 1994 arbetat som dansare, danspedagog och koreograf. Som dansare har man sett henne i musikaler och operetter som t.ex. My Fair Lady och Glada Änkan, i den egna dangruppen Kompani Q som turnerade genom sverige med föreställningar och dansverkstäder och i olika musikteaterprojekt. Hon har undervisat på Kulturamas eftergymnasiala musikalutbildning och danslinjen, kulturskolan och nu undervisar hon främst på estetiska programmet – musikal på Tibble gymnasium. Malin har dessutom koreograferat ett 20-tal musikaler som Grease, Sound of music, Trollkarlen från Oz och Fame för att nämna några. Både som pedagog och koreograf är hon noga med detaljer och tekniken och vill alltid sträva efter känslan och det personliga uttrycket, det gör att man kan beröra och nå fram med sin dans.

Malin:s klasser på StepInDansstudio »

Maurits Strömblad


©: Tina Axelsson

breakdance på söndagar med start hösten 2017

Maurits är en energifylld Tyresökille som nu vill föra sin lust för breakdance vidare till yngre Tyresöbarn och ungdomar. Träningen är främt riktad till dem som redan breakar och vill utveckla sig mer, men alla över 9 år är välkomna att komma förbi och prova en lördag kl 14.00

Maurits:s klasser på StepInDansstudio »

Sanna Söderholm


showdans och modern dans/ improvisation på onsdagar

Sanna började hos oss hösten 2018.

Sanna Söderholm är dansare, koreograf, pedagog och forskare i dans, baserad i Stockholm. Hon gick ut Balettakademien 1988, studerade 1 år dramaturgi på STDH (dåvarande DI) 2004-2005 och tog 2013 sin Master Examen i Koreografi på Dans och Cirkushögskolan nuvarande Stockholms Konstnärliga Högskola.
Sanna Söderholm har förutom sin långa erfarenhet som professionell dansare initierat en mängd forskningsprojekt, producerat egna dansföreställningar, samt undervisat och agerat som repetitör och mentor i olika kontexter. Hennes praktik innefattar lika delar konstnärligt arbete, forskning samt pedagogiskt arbete. Sanna Söderholm vill sprida konstnärlig dans, och genom den uppmana och uppmuntra till kunskap, analys, eget tänkande, och frigöra egna kreativiteten.

Sanna :s klasser på StepInDansstudio »

Daniela Valero


Undervisar i balett med start hösten 2018

Daniela Pontvik Valero är utbildad i klassisk balett och historisk dans vid Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm samt vid Mexikos Nationella Högskola för Klassisk Balett och Modern Dans. Hon frilansar både i Europa och i Latinamerika och har en lång yrkeserfarenhet som danspedagog, bland annat på Base 23 och Musikskolan Lilla Akademien. Daniela är medlem i Ensemble Villancico och DanZa Novantika. Som koreograf har hon skapat dansdramat ”Saraband för en Morgondag” som fusionerar barockdans med modern dito.
Daniela har även läst Kommunikationsvetenskap vid Mexikos Nationella Autonoma Universitet (UNAM) i Mexico City.
”Min vision är att eleverna ska berikas med en estetisk upplevelse genom att medvetet lära känna och träna sina kroppar – i samklang med musiken och den egna kreativiteten”.

Daniela:s klasser på StepInDansstudio »

Christina Wester


©: Tina Axelsson

undervisar i showdans, barndans och jazz på tisdagar med start hösten 2011

Christina började dansa som 4 åring, och har fortsatt sedan dess. Hon är utbildad vid Balettakademiens 3-åriga yrkesdansarlinje i Stockholm, och har sedan examen 1995 jobbat som dansare, sångerska, musikalartist, koreograf och pedagog.
Hon har dansat i Joe Laberos shower i Monte Carlo, Göteborg och Stockholm, ”Cirkusrevyn” i Köpenhamn samt i Jonas Gardells föreställning ”Livet” på Vasateatern.
Medverkat som musikalartist i ”Hur man lyckas i Business” och ”Schlageryra i folkparken” på Intiman, liten biroll i ”Rabalder i Ramlösa” och ”Lorden från gränden” på Fredriksdalsteatern.
Artist och showkoordinator på Wallmans salonger i Stockholm, samt koreograf för en hel show på Wallmans Malmö och Wallmans på turné.
Christina har även medverkat som dansare i många tv- produktioner. ”Sikta mot stjärnorna”, ”FameFactory”, ”Melodifestivalen” och tv-galor.Har även jobbat många år som koreograf till olika uppsättningar och shower.

Idag arbetar Christina med att driva en yrkesutbildning för musikalartister, SMU på Base23, samt undervisar på Stepin, Base23 och Danscompagniet.

Christina :s klasser på StepInDansstudio »

Lizette Westlund

Streetdance, på onsdagar och fredagar

Lizette började dansa här på Step in Dansstudio redan 2004. Sedan var hon elev på skolan i hela 12 år!! Nu är hon tillbaka, som lärare. Lizette gick dansinriktning på gymnasiet och vidareutbildade dig sedan på Danscenter/Fryshusets 2-åriga yrkesprogram.

Lizette:s klasser på StepInDansstudio »

Karin Ålemark


©: Tina Axelsson

undervisar i showdans och jazzdans.

Karin har jobbat på stepin sedan våren 2009

Karin är utbildad vid Balett Akademiens förberedande yrkesutbildning och vid Danshögskolans pedagogutbildning, samt vidare utbildad i New York på Dance Space Center.

Största delen av Karins karriär har hon haft i Paris, Frankrike, på den världsberömda och historiska cabarén Moulin Rouge, där hon jobbade i 3 år. Några gånger per år bär det av på turné runt om i världen, med just Moulin Rouge. Det har blivit en hel del stora galor och TV framträdanden, bl.a. i Japan, Grekland, Österrike, Spanien, och även medverkat i den årliga Carnevalen i Brasilien.
Karin har medverkat vid ett antal dansmodeshower i Sverige, England och Frankrike, både som dansare och koreograf.

Karin jobbar heltid som danspedagog vid Viktor Rydbergs Gymnasium vid Jarlaplan på deras estetiska program, inriktning dans utöver grupperna hon har hos oss.

Karin:s klasser på StepInDansstudio »